Oldalak2

2011. 09. 03.

Reference! Reference!



A Reference! Reference! az animátorok (és blendshape gyártók) számára nyújthat hasznos referenciákat. A sétálástól kezdve a harci szituációkon keresztül egészen a különböző arckifejezésekig és mindezt többféle kameraszögből. Katt a képre.

WebGL path tracing



Hát ez nagyon durva. Brute force lehet renderelni a Firefoxból! Idehaza egy 460GTX-em van, de szerintem gyengébb kártyákon is relatíve realtime lehet egy Cornell boxban lévő tárgyakat és fényeket mozgatni. Ha a háttérre kattintasz akkor meg a kamera mozog. Ebben a példában a fény 5-ször pattanhat meg és egy két másodperc alatt viszonylag zajmentes lesz a kép. Persze ez attól is függ, hogy milyen shadert választasz ki...
Katt a képre.

Gears of War 3-Dust to Dust - HD trailer

2011. 09. 02.

Disney Multiplane camera

A mai old-school videó azoknak készült akiknek egy "frame" a képkockát jelenti csak. Fantasztikus, hogy miket rajzoltak ezek az animátorok. Azért az elég jól mutatja a mai képet, hogy a mérnök Ed Catmull a Disney (és persze a Pixar) egyik fejese.

/via Joe/


Mill - Audi A1 "Oomph" - HD

A Mill követte el az alábbi reklámot, amely az új A1-es jellemzőit mutatja be. Ja, és csak hanggal érdemes megnézni.


GPU vs. CPU

A következő videó állítása szerint, bizonyos feladatokra (ami belefér 2-4 GB-ba) hatásosabb lehet egy GPU server 8 darab GTX 580-al, mint egy high-end munkaállomás két darab 6 magos Xeonnal.

2011. 09. 01.

Deep Comp @ Weta & Bokeh



A 118-as fxguidetv-ben a Weta egyik fejlesztője beszél a Deep Compositing-rol a Rise of the Planet of the Apes során (például, hogy hogyan hoznak össze egy élő anyagot egy deep opacity-vel rendelkező renderrel). Majd pedig a Peregrine Labs vezetője mutatja be a Bokeh plugin-juket, ami Nuke alatt a Deep Opacity/Color-t felhasználva generál Depth of Field-et. Katt a képre a videóért.

Fubar - making of



Ez a képregényszerű rövidfilm a Foundry, a Shotgun es a Frischluft szponzorálásával jött létre. A történet szerint a kutyák es a macskák évszázados harcának vethet véget egy megegyezés, de ez nem mindenkinek áll az érdekében...


Fubar from Hasraf HaZ Dulull on Vimeo.


ESET SS5 HD teaser

A 3mages, Puppetworks és TripodVFX által készített ESET reklám teaser-ét csekkolhatjátok le az alábbi videóban (az már milyen ha már egy reklámnak is teasere van?!?). Amúgy meg állati jól néz ki és ez esetben a hang is király. Gratula majd a fullos reklámnál fiúk, de a "Gratu..." már le van írva :D

/via Tocy/

2011. 08. 29.

Realflow Siggraph 2011 reel

Framestore - Kia Soul Hamster

Hááát, nem is tudom, hogy mit mondjak erre a reklámra. Az biztos, hogy nem szokványos, de azt hiszem, hogy nem én vagyok a célközönség... Mindenesetre a Framestore odapakolta az odapakolni valót az tuti.